Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde
Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en vacker, rikt illustrerad och kunskapsfylld kokbok med inriktning på mathistoria och recept vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på Prins Eugens tid, dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens kök. Vi får följa med på en kulinarisk resa i tid och rum som riktar sig till alla som har ett intresse för matlagning, mat- och kulturhistoria och för allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde på Kungliga Djurgården i Stockholm.
Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på Prinsens tid beskrivs av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av mathistorikern Richard Tellström. Museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök fungerar som ciceroner i tillagningen i tillagningen av såväl de äldre rätterna från Prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av Waldemarsuddes alla årstider.
Boken pryds av vackra nytagna fotografier av fotografen Yanan Li, samt av historiska fotografier från museets egna samlingar.
-
Produktinformation
Utgiven: 2022, Arvinius + Orfeus Publishing i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde
Texter av Richard Tellström, Karin Sidén och Anna Meister.
Foto: Yanan Li
ISBN: 9789189270350Artnr: 1889
Du kanske även är intresserad av
2015 firade Waldemarsuddekrukan 100 år, en formklassiker som designades av prin...